maanantai 11. toukokuuta 2015

Ruokavisa

Viimeisellä lähipäivänä, jossa olin mukana, tutustuin Ruoka-peliin, joka löytyy Älypää-nettisivuilta (alypaa.com). En onnistunut pääsemään kertaakaan läpi, koska yhtään virhettä ei saa tehdä (Epäreilua!). Pelissähän siis vastatataan ruoka-aiheisiin kysymyksiin. Jokaiseen kysymykseen annetaan 3 vastausvaihtoehtoa, joista 1 on oikea. Väärän vastauksen jälkeen peli pitää aloittaa alusta. Vastausta ei myöskään voi oikein etsiä mistään tietokirjoista, koska vastausaika on lyhyt.
Koska joutuu aina uudestaan ja uudestaan aloittamaan pelin alusta, samat kysymykset toistuvat välillä uudestaan. Pelin avulla oppii täten vähän vahingossa usia asioita. Oiva tapa opiskella itsekseen erilaisia termejä. Pelin rakentaminen on varmaankin melko työlästä ja tämä tyyli sopii lähinnä ulkoaoppimista vaativiin asioihin.
Toisaalta itselläni ainakin ulkoaopetellut asiat pysyvät päässäni vain hetken. Olen joutunut mm. opettelemaan ulkoa kasvien tieteellisiä nimiä lähes 100:lle eri kasville ollessani puutarhuri-opiskelijana. Pääsin tentistä hyvin läpi pari vuotta sitten, mutta tällä hetkellä en muista ainoatakaan tieteellistä nimeä enää!
Tällaisen pelin avulla joka tapauksessa on hauskempi opiskella termejä, kuin vain niitä pänttäämällä paperista uudestaan ja uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.