maanantai 18. toukokuuta 2015

Tietoliikennetermistö

Tietoliikennetermistön opiskelupeli

Opiskelussa on tärkeää tietää opiskeltavan alan termit ja niiden merkitys. Asioiden oppiminen on helpompaa, jos kaikilla on selkeä käsitys termeistä ja ennen kaikkea sama merkitys tietyille sanoille.
Tähän opiskeluun kehitin tämän yksinkertaisen ja helpon pelin, joka ei myöskään vaadi ihmeellisiä apuvälineitä.

Pelin kulku:

Opettaja toimii pelinohjaajana. Hän jakaa luokan kolmen hengen ryhmiin. Opettajalla on paperilapuilla eri termejä ja niihin liittyvät määritelmät. Laput laitetaan samaan astiaan ja ryhnmä kerrallaan (vain 1 henkilö ryhmästä=arvuuttaja) nostaa yhden lapun ja tämä henkilö saa perehtyä ko. sanaan 30 sekunttia. Sen jälkeen hänen on kuvailtava saamaansa sanaa oman ryhmänsä kahdelle muulle henkilölle, jotka yrittävät ratkaista tehtävän. Ko. sanaa tai sen taivutusmuotoja ei kuvailemisessa saa käyttää eikä myöskään englannin kielisiä muotoja.
Kuvailemiseen ja sanan keksimiseen saa mennä yhteensä 1,5 min. Jos sana tiedetään ryhmä saa 2 pistettä. Mikäli sanaa ei tiedetä vuoro siirtyy seuraavalle ryhmälle ja ensimmäinen ryhmä jää pisteittä. Jos toinen ryhmä heti osaa vastata oikein, saa se 2 pistettä.
Mikäli ei niin toisen ryhmän arvuuttaja saa lukea lapun ja voi tutustua sanaan 30 sekunttia ja 1,5 minuutissa voi yrittää saada ryhmältään oikean vastauksen. Jos ryhmä kykenee sanan arvaamaan, saa se yhden pisteen ja saa käydä nostamassa itselleen vielä uuden lapun. Jos toinenkaan ryhmä ei pysty sanaa ratkaisemaan, palautetaan lappu astiaan.
Näin jatketaan kunnes kaikki ryhmät ovat vastanneet ainakin kerran. Sen jälkeen vaihdetaan ryhmässä sanan arvuuttajaa ja hommaa jatkuu samalla tavalla kuin ensimmäiselläkin kierroksella.

Tietoliikennetermistö (selityksineen):
Löytyy pelin tekijältä kirjallisessa muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.