perjantai 19. kesäkuuta 2015

Tiimivoimaa-peli

Tiimivoimaa-peli pohjautuu kehitystyöhön, jota olen tehnyt yhteistyössä asiakkaani kanssa. tarkoituksena on tuottaa peli markkinoille psykologien, opettajien, esimiesten, valmentajien ja tiimien käyttöön.

Pelin idean on kehittänyt psykologi Terhi Mets ja olemme yhdessä kehittäneet ideasta käyttökelpoista tuotetta. Alkuperäisessä ideassa peli oli monimutkaisempi lautapeli, mutta matkan varrella olemme karsineet siitä fokuksen kannalta merkityksettömämpiä asioita pois.


Oma roolini on ollut pelimekaniikan luomisessa, pelin visuaalisessa suunnittelussa sekä graafisessa taitossa. Olen osallistunut myös kysymysten hiomiseen ja ideointiin sekä luonnollisesti testaukseen. Testaukseen on osallistunut myös kaksi muuta psykologia.

Pelissä pelikortit, joissa on kysymyksiä neljään eri kategoriaan jaettuna. lisäksi on ns. Ratkaisupolku, jossa on avustavat kysymykset ratkaisukeskeiseen ongelmien käsittelyyn.

Peliä voi pelata monella tavalla, hyväksi havaittu tapa on pelata 4-8 jäsenen tiimissä (toki muutkin kokoonpanot ovat mahdollisia). Jokainen vuorollaan vastaa kysymyksiin, muut pelaajat eivät kommentoi vastauksia tai osallistu keskusteluun, paitsi jos kortti on ns. "kaikki osallistuvat" -kortti.

Tällä varmistetaan että jokaisella on puheenvuoro, myös niillä joukon hiljaisimmilla.

Kysymykset on laadittu siten, ettei niihin voi vastata kyllä tai ei, vaan ihmiset todella jakaisivat omia hyväksi havaitsemiaan keinoja työssä jaksamiseen ja onnistumiseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.