maanantai 6. huhtikuuta 2015

100 doors


Harrastin mobiilipelejä aikaisemmin paljon enemmänkin, mutta aloin rajoittamaan pelaamista tietoisesti, kun havaitsin, että se vähensi yhdessäoloaikaani ihmisten kanssa. 

Latasin pitkästä aikaa kännykkääni pari peliä Play-kaupasta ja kokeilin, millaisia pelejä nykyään siellä on tarjolla. Yksi testaamistani peleistä oli ”100 Doors”. Kyseessä on yksinpelattava peli, jossa pyritään löytämään jokin logiikka, jolla saadaan ovi avattua. Voisin olettaa, että näitä avattavia ovia on kenties se sata kappaletta?

Ensimmäiset ovet olivat helppoja, ja niiden tehtävänä olikin varmaan enemmänkin tutustuttaa pelin toiminnallisuuteen, erilaisiin mahdollisuuksiin, joilla voi koettaa ovea avata. Tosin minulle jo kolmas ovi tuotti vaikeuksia, ja lopulta sen suoritti meidän seiskavee silkalla aloittelijantuurilla (seliseli?!!!). Tällä kertaa olen sitten juminut kohtaan, jossa kysytään oven väriä. Pääsetkö sinä pitemmälle?

Tähän saakka pelissä on käsitelty monia eri asioita, jossa tietyt asiat yhdistetään, jotta ovi saadaan avautumaan. Mestarimyyjäkoulutuksessa tätä voisi käyttää pelinä, jossa erilaisia asiakaspalvelussa kohdattavia asioita yhdistellään, jotta ovi aukeaa eli asiakaspalvelutilanteessa onnistutaan. Eteenpäin mentäessä tehtävät voisivat vaikeutua, jolloin mentäisiin jo tarkkaan tuotetietouteen ja kaupan sisäisiin toimintatapoihin. Ja tietysti sata ensimmäistä pelin läpäissyttä palkitaan tuotepalkinnoilla tai vastaavilla.


Peli on suunnattu mielestäni tällä hetkellä 7-99-vuotiaille, ja tietysti sellaisille, jotka osaavat käyttää mobiililaitetta. Meillä vanhempi tytär tykästyi peliin etenkin siksi, että saattoi haastaa siinä minut, ja hän olikin siinä minua etevämpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.