maanantai 6. huhtikuuta 2015

Ookko nää älypää?

Viides pelaamani peli on loogisesti Älypään ruokatietouteen liittyvä peli. Sanoin tämän opetuskokonaisuuden tavoitteekseni löytää uusia tapoja toteuttaa Mestarimyyjäkisaa kaupan alan ammattilaisille. Tämän tyyppinen tietovisa nousi virtuaali-istunnossa esille yhtenä vaihtoehtona. Itselleni tämä vaihtoehto on ehkä liian helppo, koska siinä on olemassa valmis konsepti, valmis mekaniikka, jonka mukaisesti peli etenee.

Käyppä katsomassa, peli löytyy osoitteesta http://alypaa.com/pelit/ruoka

Älypään tietovisat lienevät kaikille tuttuja? Pelissä vastataan sarjaan erilaisia kysymyksiä ja mitä enemmän tietää, sitä parempi tietysti on. Apuna voi käyttää muutamia niin sanottuja oljenkorsia, jos meinaa sormi mennä suuhun vastausvaihtoehtoja katsellessa. Kyseessä on ennen kaikkea nippelitietous, mutta sitäpä se usein esimerkiksi kaupan alalla, asiakkaan suusta kysyttynä on. Jos ei oteta huomioon kysymyksiä siitä, missä on hiiva tai kananmunat. ”Sisältääkö tämä pippurituorejuusto gluteenia? Entä tämä Olo-viljajogurtti?” ”Miten ksantaania käytetään?” ”Mitä on karrageeni?”
Älypään ruokavisassa voi olla tietämykseltään esimerkiksi tarjoilija tai einesten ystävä. Kokeilepa, mikä sinä olet!

Pelin avulla voi ennen kaikkea oppia yksityiskohtaista tietoa ruuasta. Peli opettaa sitä mielestäni hauskalla tavalla. Taustalla voisi soida myös joku musiikki lisäjännitystä antamassa. Tämä peli on suunnattu ruuasta kiinnostuneille tavallisille ihmisille, jotka haluavat haastaa itsensä ja tietämyksensä. Oman tuloksensa voi jakaa myös facebookissa ja sitä kautta haastaa muut osaamisessa.


Mestarimyyjäkisaan sovellettuna tulokset pitäisi näkyä jossain yhteisessä listauksessa, ja niin, että kisaan osallistutaan omalla nimellä ja oman kaupan nimellä. Tällainen pelityyli on omiaan vahvistamaan yhteishenkeä ja luo sosiaalista painetta osata vastata kysymyksiin. Kysymyksiä pitäisi kyllä olla reilut sata, sillä vastaajat ovat ammattilaisia. Myös vasta-alkajat voisivat osallistua peliin, koska sataan kysymykseen mahtuu myös helppoja kysymyksiä. Ja jos joku jaksaa tahkota peliä niin kauan, että saa kaikki oikein, niin hyvähyvä, hän on silloin oppinut monta uutta nippeliasiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.