torstai 9. huhtikuuta 2015

Lasten lautapelikirja

Tämän koko perheen pelikirjan ostin kirpputorilta n. 5 vuotta sitten parilla eurolla ja se oli kyllä hyvä kauppa, peli ilahduttaa vuodesta toiseen. Kyseessä on pelikirja, jonka jokaisella aukeamalla on oma pelinsä, vahvoja kartonkisivuja kääntämällä saa siis eteensä aina uuden pelilaudan. Kirjan mukana tulee kaksi pelifiguuria, ja lisähahmoina voi käyttää mitä tahansa lasten rakastamaa Hello Kittyä, LPS-eläintä tms.

Pelilaudat poikkeavat hiukan toisistaan, ja noppana toimii kirjan kulmaan kiinnitetty norsu, jota painamalla kärsä puhaltaa ilmaa ja saa muovin alla olevan viisarin osoittamaan johonkin lohkoon. Nopan symbolit ja merkitykset luonnollisesti vaihtelevat myös aukeamittain. Kirja on oivaltavalla tavalla toteutettu ja parasta, noppa ei ole koskaan hukassa! Tällainen on mukava ottaa myös reissuun mukaan.

Pelissä oppii vertailemaan erilaisia etenemisstrategioita, yhdellä aukeamalla edetään erivärisillä liaaneilla, toisessa käytetään kuvioita, kolmannella nopan askelmia jne. Pelaamisen voi aloittaa jo n. kolme vuotiaana, miksei jo aikaisemminkin, jos lapsi jaksaa keskittyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.