keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Pelimekaniikka

Pelimekaniikkan ymmärrän tavaksi, jolla pelataan. Eli jokaisella pelillä on omat sääntönsä ja niitä pelataan erilaisin välinein. Tämä tarkoittaa siis mekaniikkaa, joka on faktaa ei tarinaa pelin takana.
Eri peleillä on omat sääntönsä ja peli ei ole peli, jos niitä ei noudateta. Tapa, millä pelataan, on hyvin vaihteleva. On pallopelejä, tietokonepelejä, jääkiekkopelejä laudalla, jääkiekkopelejä kentällä tai tietokoneella. On korttepelejä sekä yksin että porukassa; niin tietokoneella kuin korteilla jne.

Pelien luonne ei ole muuttunut vaikka mekaniikka onkin. Minun nuoruudessani pelattiin paperilla itse käsin tehdyllä ruudukolla laivanupotusta - nyt sitä voit pelata valmiiden paperisten taulukoiden kanssa tai tietokoneella. Sanaristikot olivat ennen vain paperilla kynällä täytettäviä sivuja, mutta nykyään myös sähköisessä muodossa. Palpelejä tehtiin jopa itse, mutta yleensä ostettiin kaupasta valmiina pahvisena versiona. Tänä päivänä löytyy tietokoneversiona niin aikuisille kuin lapsillekin suunnattuja pelejä.

Palapelit vallankin opettavat tekijälleen hahmottamisen taitoja. Ristisanojen kauttaa oppii omaa kieltänsä. Molemmat pelit ovat monelle ihmiselle hyvin tärkeitä silloin, kun on tylsää tai haluaa itsekseen tehdä jotain ja haluaa vain keskittyä "olemaan" ei pohtimaan.
Alla kuvat ostettavista palapeleistä. Ylinnä aikuisille suunnattu 500 palan peli ja alempana lasten 21 palan peli.


Tässä linkki erääseen jääkiekko nettipeliin:  https://www.ray.fi/fi/kasino/pelit/icehockey

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.