torstai 9. huhtikuuta 2015

Pasianssi päivän päättää...

Ja niinhän siinä kävi että päivän päätteksi piti kaivella koneesta pasianssi ja kokeilla sitä vielä ennen nukkumaan menoa. Ja sanonpahan vaan että ihan kakka peli se on, silloin kun se ei mene läpi. Mikon korttipeli oli paaaaljon hauskempi!

Kyseessä siis tietokoneessa sijaitseva korttipeli, jota pelataan yksin. Vaikka koira urisisi vieressä, tarjoaisi lelua, huitoisi sinua tassulla ja koittaisi saada sinua leikkimään. Kortteja naksutellaan ja koitetaan saada peli läpi löytämällä tietyt kortit oikeaan aikaan ja järjestämällä kortteja tiettyyn järjestykseen.

Tätä peliä voi käyttää alalla kuin alalla sellaisena aivojen nollaustyönä. Tiedättehän, kun oikein stressaa ja ajatukset pyörii samaa rataa, tällainen peli auttaa katkaisemaan hedelmättömän stressikierteen aivoissa ja vapauttaa aivot hetkelliseen lepoon. Töitähän ne tässäkin tekevät, mutta se on ihan eri aihepiiristä ja siten vapauttavaa.

Kaupan alan opiskelijoille tämä toimisi hyvin esimerkiksi todella stressaavan opintojakson nollaajana, esimerkiksi esitelmien pitämisen jälkeen. Hetken istuminen ja keskittyminen johonkin täysin muuhun tuottaa meditatiivisena toimintona palauttavan hetken. Ainakin minun kokemukseni mukaan.

Kauniita unia ja huomenna nähhään!

1 kommentti:

  1. Tietokoneesta on moneen, vaikka pasianssia voi toki pelata korteillakin. Korteilla pelatessa on se "hyöty", että voi vähän huijata, jolloin pelistä itsestään ei tule stressaavaa "kakkapeliä" :)! Näissä monissa yksinpeleissä on juuri tuo hyöty saada ajatukset irti jostain junnaavasta tilanteesta, jolloin nukkuminen onnistuu helpommin tai löytääkin uuden näkökulman ajatteluunsa.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.