sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Blockly Games - ohjelmoinnin perusteita lapsille

Tsekkaappa: https://blockly-games.appspot.com/

Blockly Games (nyk. Google) on sarja opetuksellisia pelejä, jotka opettavat lapsille ohjelmoinnin periaatteita. Kun pelit ovat tulleet tutuiksi, pelaajat ovat jopa valmiita tuottamaan itsenäisesti tekstipohjaista koodausta. Blockly on myös visuaalinen ohjelmointieditori ja sillä voi kehittää pelejä.(Kehittäjien linkki: https://developers.google.com/blockly/)

Lapseni (6v.) innostui näistä, vaikka pelit ovat englanninkielellä. Pelaaminen tarkoitti meille yhteistä tekemisen hetkeä vanhemman kanssa, kun ihmettelimme, miten saadaan luotua toimiva koodi ja hahmot tekemään toivottuja asioita ilman virheitä. Todella hauskaa ja lapsille sopiva, sympaattinen  grafiikka.

Luonnollisesti meillä pelaaminen oli kokeilua ja testailua sekä onnistumisen hihkaisuja ilman mitään paineita. Emme puhuneet tyttäreni kanssa siitä, että tämä nyt on koodausta tms. vaan pelkkää hauskaa ongelmain ratkaisua. Huomaamatta pelatessa looginen päättelykyky kehittyy ja pikkuhiljaa ymmärrys ohjelmoinnin perusteista tulevat tutuksi. Eipä tuo ole haitaksi äidillekään... :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.