torstai 9. huhtikuuta 2015

Täydellinen työntekijä



Tiina - Täydellinen työntekijä 

Pelimekaniikasta
·    Pelisi idea mahdollistaa monenlaiset toimintamallit, jos haluat pelistä monistettavan ja "myytävän" tuotteen, se voisi olla myös korttipeli.Peli ei välttämättä vaadi mitään painettuja välineitäkään, vaan voidaan käyttää powerpoint-dioja ja paperia ja tätä kannattaakin hyödyntää pelin kehitysversioissa (eli ei lähde heti tekemään lopputuotetta). Erilaiset sovellukset ovat mahdollisia ja peli on toteuttamiskelpoinen.

Pelin idea
·      Pelin taustalla oleva opetusmenetelmä on keskusteluun aktivoiva, se pakottaa myös kohtamaan ja jakamaan ajatuksiaan toisten kanssa eli opettaa vuorovaikutus- ja vaikuttamistaitoja sekä vertaisarviointia.

·      Pelissä kysytään: Löytyykö sinusta täydellisen työntekijän ominaisuudet -> tämä vaatii  tällaisenaan aiheen avaamista, jotta ihmiset ymmärtävät että ei ole yhtä täydellisyyden mallia, joka toimisi kaikkialla.

·      Hyvä idea että ryhmät antavat toisilleen vastauksista pisteitä, eikä pisteytys ole pelkästään opettajan päätettävissä (vertaisarviointia), pisteytyslaput voisivat olla anonyymisti jaettavia ja esim. niin, että jokaisen ryhmän tulisi antaa pisteet muille ryhmille, kullekin keskustelukierrokselle 1-2-3. Näin ei Mikon esittämää laskelmointia tapahtuisi, eivätkä joukkueet voisi laskelmoida omaa menestystään antamalla huonoja pisteitä muille.

Huomioita
·      Peli vaatii opettajan tiivistä läsnäoloa ja tuomarointia, toisaalta myös kannustustaitoja.

·      Opettajalle olisi hyvä lisäksi toteuttaa manuaali, johon hän voi tukeutua keskustelun edetessä. Siinä tiiviistelmissä ja grafiikan keinooin näytettäisiin, millaiset asiat olisi hyvä saada nousemaan keskusteluissa

·      Tärkeää että ryhmät ovat keskenään heterogeenisiä, vaatii myös opiskelijoilta rohkeutta ilmaista mielipiteitään.
·      Millainen työhistoria on täydellisellä työntekijällä. Todella hyvä juttu ottaa työnantajan rooli. Osa kysymyksistä voi olla vaikeita henkilöille jolla ei ole työkokemusta – voisi jakaa kahteen osaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.