torstai 9. huhtikuuta 2015

DigiAntti

Yliopistokeskuksessa aikuisia opiskelijoita, joiden tvt-taidot ovat ruosteessa. Opiskelijat ovat ympäri Suomea. Heidän perustaitojaan tulisi kehittää. Elina ajatteli tämän pelillistää. Peliä pitäisi voida pelata yksin, omalla valitulla ajalla. Ajatuksena oli toteuttaa se virtuaalisena lautapelinä, ThingLinkin avulla. Peliä pelataan vastaamalla kysymyslomakkeisiin, joihin vastaamalla pääsee etenemään seuraavalle rastille. Pisteiden avulla voi päästä PerusAntiksi, ExperttiAntiksi tai DigiAntiksi. Bonusrasteilla voi saada lisäpisteitä.

Rastien aihealueet liittyvät tietotekniikkaan, kuten käyttöjärjestelmään, selaimeen, Optimaan, Adobe Connectiin jne. Tehtävät ovat osittain myös ryhmätöitä, kuten Skypellä tai pilvipalveluilla tehtäviä rasteja. Tehtävät ovat hyvin teknisiä, mekaniikan hallintaan liittyviä.

Elina kaipaa, että tämän saisi hauskaksi. Mielestäni erityisen tärkeää on käyttöliittymän selkeys ja hauskuus, jotta se olisi helposti lähestyttävä. ThingLink on minulle vieras ympäristö, joten en tiedä, millaisia toimintoja se mahdollistaa.


Kun tein Mestarimyyjäkirjaa, laadimme kirjan lukujen alkuun tiivistelmän, jossa kerrottiin, mitä tulet oppimaan tässä luvussa. Ja lopussa oli tiivistelmä, jossa kerrattiin tiiviisti opitut, keskeiset asiat. Opiskelijat tykkäsivät siitä kovasti. Voisi toimia myös tässä tapauksessa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.