torstai 9. huhtikuuta 2015

Susannan korttipeli

Lähipäivän päätteeksi saimme istahtaa kahteen ryhmään ja saimme eteemme pelikortit. Kyseessä on korttipeli, jota voi pelata monella tavalla. Kortit ovat kysymyskortteja, joissa on neljä eri kategoriaa: yhteistyö, haasteet, latautuminen ja arjen ilot. Korteissa käytetään värikoodistoa. Lisäksi on puhekuplakortteja, joihin kaikki ryhmän jäsenet vastaavat. Puhekuplattomiin vastaa vain se, joka kortin nostaa. ”Kaikki vastaa/osallistuvat” kortteja on myös, jolloin seuraava nostettava kortti on sellainen, johon kaikki vastaavat. Lisäksi on lopetuskortteja, joihin vastataan lopussa.

Mahdollista olisi käyttää myös ratkaisupolkua, joka noudattelee ratkaisukeskeistä terapiasta tuttua kaavaa, jossa pohditaan, että mikä on ennen auttanut kohdatussa tilanteessa, että pääsee eteenpäin. Peli on tarkoitettu yhdessä opiskeleville tai työkavereille, joukolle, joka toimii yhdessä pitkiä projekteja.


Kokeilimme pelata peliä ryhmissä. Kysymykset olivat innostavia ja herättäviä. Tällaiset pelit toimivat varmasti hyvin ryhmäytymisessä ja ryhmän kypsymisessä. Tämä vaatii myös ohjaajan läsnäoloa, jotta innokkaimmat eivät ala keskustelemaan korttien ohitse. Ihanan rauhoittava ja pysäyttävä peli. Mekaniikaltaan tämä on tarpeeksi yksinkertainen peli, jolloin sen säännöt on helppo opetella.

Kortit olivat mielestäni visuaalisesti onnistuneesti suunnitellut ja värimaailma ja selkäkuva tukivat niissä käsiteltävää aihepiiriä. Tykkäsin kovasti kaikin puolin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.