torstai 26. maaliskuuta 2015

Candy Crush Saga

Mobiilipeli – Candy Crush Saga


Mobiilipeli Candy Crush Saga on alun perin selainpeli, joka julkaistiin myöhemmin älypuhelimille. Peli on hyvä ajanvietepeli ja sitä voi pelata minuutista jopa tunteihin. Pelissä on ruutuja joissa yritetään saada hedelmiä järjesteltyä kolme – viisi rinnakkain tai päällekkäin jolloin kyseiset hedelmät häviävät ja uudet tulee tilalle. Mitä enemmän hedelmiä saa riviin sitä paremmin siitä palkitaan erilaisilla bonuksilla. Pelissä voi verkostoitua kavereiden kanssa ja lahjoittaa toisille erilaisia bonuksia ja ”elämiä” sekä pelissä on myös mahdollisuus ostaa rahalla kultaharkkoja, joilla voi ostaa erilaisia bonuksia ja helpottaa omaa peliä. Peli sopii kaiken ikäisille ja mielestäni se kehittää logiikkaa. 

2 kommenttia:

  1. Voisiko samalla pelimekaniikalla oppia jonkin muun asiasisällön asioita? Jos saatais vaikka avoin lähdekoodi ja saataisiin vähän muokattu pelin elementtejä?

    VastaaPoista
  2. Tämä peli on mielestäni todella vaarallinen peli koukuttavuudessaan. Olen menettänyt jo yhden työkaverin tälle pelille. Kahvitauoilla hän ei ole enää läsnä, vaan pelaa peliä. Pelottavaa.

    Janne on mielestäni oikeilla jäljillä, että pelillä voidaan oppia jonkin muun asiasisällön asioita myös. Pelin haasteena voisi olla myös se, mitä elementtejä voidaan yhdistää. Esimerkiksi tietyt hedelmät ja maitotaloustuotteet eivät sovi yhteen, sillä maito heroittuu. Ja toiset taas sopivat hyvin yhteen maidon kanssa. Tai tietyt hedelmät tuottavat etyleeniä ja toiset ovat etyleenille herkkiä eli pilaantuvat nopeammin. Pelin avulla näitä elämän tosiseikkoja voisi takoa leikin varjolla päähän. Vieläpä vapaaehtoisesti.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.