sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Wii Fit konsolipeli



Ryhmämme päätti tällä viikolla tutustua konsolipeleihin. Minä valitsin Wii Fit pelin. Wii Fit on Nintendon kehittämä urheiluaiheinen kuntoiluvideopeli, johon tarvitsee Wii, pelikonsolin sekä peliohjaimen ja tasapainolauta (Wii balance board).

Peli käynnistyy, että pelaaja menee Wii Fit Plazalle. Plazalla näkyy pelaajien Mii-hahmot. Pelissä voi siis tehdä itselleen pelihahmon. Alussa mitataan pelaajan painoindeksi, minkä kehitystä voi seurata. Avattuaan pelihahahmon pelaaja voi valita joko kehotestin  (Body Test)  tai harjoittelun (Trainingin). "Body Testissä peli mittaa pelaajan tasapainon keskipisteen, painon ja painoindeksin, sekä tekee kaksi satunnaista tasapainotestiä. Näiden perusteella se päättelee pelaajan kuntoiän (Wii Fit Agen)." (Wikipedia)

Pelissä on kolmen typpisiä pelejä. Muscle workout osiossa voi harjoitella jooga liikkeitä. Osin liikkeistä tehdään laudan päällä ja osin ilman. Virtuaalinen personal trainer kertoo ohjeita. Pelissä voi myös luoda oman treeniohjelman. Toisessa osiossa on aerobisia harjoituksia. Osio sisältää kahdeksan eri lajia mm.  tanssia, hulavanteen pyöritystä, nyrkkeilyä ja juoksua. Lisäksi laudalla voi pelata balansia kehittäviä pelejä (9 erilaista). Lisäksi peli sisältää 15 erilaista ekstrapeliä, joissa harjoitetaan rytmitajua, tasapainoa, kestävyyttä. Peli kannustaa liikkumaan eri tavoin. Kaikissa peleissä saa pisteitä liikkeen tarkkuuden mukaisesti. Lisäksi pisteitä saa ajasta eli mikäli pelaa 30min. saa pisteitä (fit cash). Peli on koukuttavaa, sillä se palkitsee välittömästi ja omaa toimintaa voi korjata myös viipymättä. Suosittelen peliä heille, joille lenkille tai salille lähteminen jo ajatuksenakin läkähdyttää. Pelin avulla saa huomaamatta ja hauskasti hien pintaan.

4 kommenttia:

  1. Tuo Wii Fit on kyllä hauska peli. Olen parikertaa pelannut kyseisellä tasapainolaudalla ja siitä on seurannut monesti kanssapelaajille enemmän iloa kun itse pelaajalle.

    VastaaPoista
  2. Tuo Wii Fit on kyllä hauska peli. Olen parikertaa pelannut kyseisellä tasapainolaudalla ja siitä on seurannut monesti kanssapelaajille enemmän iloa kun itse pelaajalle.

    VastaaPoista
  3. Aivan, varsinkin "kananlentopeli"! ;)

    VastaaPoista
  4. Yritin jonkin aikaa ihan kuntoilla Fitillä, mutta ei se pelkästään innostanut. Sen sijaan lasten kanssa tulee pelattua pidempiä pätkiä kerrallaan. Pingviinipeli on meillä suosikki. Ja nuo tasapainopelit Fitillä antavat kyllä ihan kiintoisaa tietoa.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.