sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

King of Maths

Tutustuin King of Maths-peliin vahingon kautta. Ajattelin pelin oleva sopiva perheen nuorisolle matematiikkapään aktivointiin ja ylläpitoon – mutta huomasin itsekin pelaavani peliä mielelläni

King of Maths on Oddrobo Software AB:n Applen AppStoressa ja Googlen Play kaupassa julkaisema matematiikka peli. Pelistä on saatavilla suppeampi ilmaisversio ja laajempi maksullinen versio. Pelin ilmaisversiossa on yhteen- ja vähennyslaskuja sekä niiden sekoituksia – maksullisessa versiossa taas löytyy myös kerto- ja jakolaskuja, aritmetiikkaa, geometriaa jne.

Pelin alussa valitaan alkaako pelin mies- vai naismaatilanpitäjänä, minkä jälkeen pelissä saadaan pisteitä ja tietyn pistemäärän saavutettu nousee pelihahmon taso. Jokainen peli/matematiikkakategoria sisältää yhdeksän tasoa, joissa tehtävät monipuolistuvat ja vaikeutuvat. Pelissä ratkotaan tehtäviä aikarajan kanssa, mikä lisää sopivasti painetta pelaajalle.


Matematiikkapelinä King of Maths on toimiva sovellus, itseäni ei hirveänä tuo pelihahmon tasonnousu motivoinut. Pelillisesti koin koukuttavaksi nopean aikarajan ja halusin pelata tason virheettömästi. Lisäksi pidin siitä, että esimerkiksi yhteenlasku-osiossakin oli monipuolisesti tehtäviä, esimerkiksi ihan perinteisiä yhteenlaskuja (5+9 =?), tai (5 + ? = 18) mutta lisäksi soveltavia laskuja, joissa on neljä laskutoimitusta, joiden tuloksista pitää valita suurin. 

Peli itsessään toimii hyvänä vaihtoehtona perinteiselle matematiikan kertaukselle tai testaukselle. Pelin suppeampi versio on suunnattu 9.ikävuodesta ylöspäin, peli toimiikin perheen välisenä hyväntahtoisena kisailupelinä, jossa nuoriso pääsee nokittamaan perheen aikuisväkeä helposti. 

1 kommentti:

  1. Meillä on kotona matikkapelit ehkä suosituimpia juuri nyt. Dragon box oikeastaan aloitti buumin ja nyt on pientä koukuttumista havaittavissa. Onko kuitenkin hyväksyttävää, jos laspi koukuttuu matikkapeliin? ;)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.