keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Juttu joka kolahti... osui ja upposi.

http://mikkomerilainen.com/2015/03/18/onko-lapsen-maailmalla-arvoa/

Erityisesti kappale:
Vanhemman hälytyskellojen pitäisi soida, jos jokin asia oman lapsen maailmassa on lapselle silminnähden tärkeää, mutta vanhemmalle tuntematonta. Kasvattajan on tärkeä kysyä itseltään säännöllisesti, onko perehtynyt riittävästi lapsensa kuluttamaan ja tuottamaan kulttuuriin ja antaako sille arvoa. Miksi virtuaalinen esine, jonka eteen lapsi on pelissä nähnyt ehkä tuntikausia vaivaa, olisi arvottomampi kuin lapsen piirrustukset, joita syntyy lapsuuden aikana matkalaukkukaupalla? Miksi kolme tuntia piirtävä lapsi on taiteilija, mutta saman ajan pelaava lapsi addikti?

Millaisia ajatuksia herättää teillä?

- SLO

3 kommenttia:

  1. Joo, tämä sama asia on tullut huomattua omien lasten kanssa eli arvo-/arvostusmaailma on aikalailla erilainen. Varsinkin omien lasten suhteen on ollut vaikeaa tulla ulos omasta arvostusmaailmasta ja yrittää nähdä asioita lapsen näkökulmasta. Opetustilanteissa, kun on tekemisissä oudompien ihmisten kanssa, se sujuu ehkä hieman paremmin, mutta tuntuu myös että mitä vanhemmaksi tulee, sitä suuremmaksi tämä kuilu kasvaa. Tätä on hyvä muistuttaa itselle aina aika ajoin.

    VastaaPoista
  2. Mieleen tulee lapsuusajan naapurini, joka vanhempiensa mielestä luki liikaa (scifiä, kauhua, jännäreitä, dekkareita jne.) Olisi ilmeisesti pitänyt olla kiinnostunut esim. liikunnasta enemmän. Myöhemmin itseoppi tietokoneen salat ennen kuin koulit niitä keksi alkaa opettamaan. Pelit kulkivat siinä rinnalla meidän lapsuuden leikeistä asti (pihaleikit, sotaukkoleikit, tietsikkapelit, lautapelit) ja ne olivat kaikki tasavertaisesti kiinnostavan maailman tutkimista, johon halusi uppoutua. On tosi outoa, että vaikkapa urheilulajiin uppoutuminen on sosiaalisesti hyväksyttävämpää kuin johonkin muuhun pelaamiseen.

    http://www.cracked.com/article_18763_5-insane-true-facts-about-starcraft-professional-sport.html

    VastaaPoista
  3. Ja tämä:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Gold_farming

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.