maanantai 16. maaliskuuta 2015

Kliketi klak sanoi Halli Klack!

Halli Klack

 Pelasin 7-vuotiaan tyttäreni kanssa Halli Klack -peliä. Tämän hauskan lautapelin ideana on löytää kahden pelinopan osoittamia kuvioita ja värejä pyöreiden magneettisten pelinappuloiden seasta. Eniten oikeanlaisia nappuloita löytänyt voittaa.

Peli on suunnattu yli nelivuotiaille. Voisin kuvitella, että peli olisi parhaimmillaan 6-8-vuotiaille, mutta voisin kuvitella pelin sopivan hyvin myös iäkkäille eläkeläisille, jotka kaipaavat aivoille tekemistä. Peliin voi osallistua kerralla 2-6 pelaajaa, mutta parhaimmillaan se on 2-3 pelaajan pelaamana.

Pelin avulla voi oppia hahmottamaan värejä ja kuvioita ja kehittää omaa reaktionopeutta niiden havaitsemisessa. Halli Klack on hauska ja tarpeeksi simppeli pelattava pitkänkin työpäivän jälkeen - se ei vaadi pitkiä valmisteluja eikä vie perheeltä koko iltaa. Pelin äärellä tulee vietettyä mukavaa yhteistä aikaa lasten kanssa. Jos peli kiinnostaa sinua enemmän, voit tutustua siihen lisää osoitteessa http://www.lautapelit.fi/Halli_Klack.


Halli Klack voisi toimia kielten opetuksessa - sanotaan ääneen väri ja esine, jotka noppa näyttää ja sitten pyritään etsimään kyseisiä kuvioita ja värejä. Se voisi toimia myös kuntoutuksessa esimerkiksi aivoverenkierron häiriöitä kokeneille ihmisille.

Ja miksi se sanoo kliketi klak? No siksi, että magneetit kliksahtelee toisiinsa kiinni, kun niitä poimii pöydältä päällekkäin kilpaa muiden pelaajien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.