torstai 26. maaliskuuta 2015

Travian

Travian on Travian Gamesin kehittämä selainpohjainen strategiapeli, joka sijoittuu kuvitteelliseen Travianin maailmaan. Pelin lopullisena päämääränä on saada maailmanihme tasolle 100, jolloin kierros päättyy ja se aloitetaan alusta. Peliä pelataan internetin välityksellä yhdessä lukuisten muiden pelaajien kanssa, eli kyseessä on MMOG (Massively Multiplayer Online Game).
Pelissä on neljä erilaista resurssia; puu, savi, rauta ja vilja. Resurssit ovat Travianin raaka-aineita, joita tarvitaan käytännössä lähes kaiken kehittämiseen. Pelissä jokaisessa kylässä on resurssikenttien lisäksi kylän keskusta, jossa on 20 vapaata rakennuspaikkaa, paikka kokoontumispisteelle, sekä muurille. Rakennuksia on kymmeniä erilaisia, jokaisella rakennuksella on eri käyttötarkoitus, ja mahdolliset esivaatimukset, jotka näkyvät uutta rakennusta rakennettaessa.  Travianissa yhdellä pelaajalla voi olla monta kylää. Kyliä voi perustaa tai valloittaa toiselta pelaajalta.
Pelissä on kolme eri heimoa joka valitaan kun peli aloitetaan. Pelin heimoista gallialaisten joukoilla on paras yleispuolustus. Heimo on helpoin aloittelijoille voimakkaan puolustuksen ja heimon helpon eri pelityyleihin erikoistumisen vuoksi. Teutonit ovat pelin aggressiivisin, ja parhaiten ryöstämiseen soveltuva heimo. Teutoneita luonnehditaan usein kokeneempien pelaajien heimoksi näiden huonon puolustuksen, ja aktiivisuutta vaativan ryöstelevän pelityylin vuoksi. Roomalaisten sotilaat ovat pelin kalleimpia, mutta joukot ovat pelin ylivoimaisesti tehokkaimmat taitaen niin hyökkäyksen kuin puolustuksenkin.
Kun peliä on kulunut 300 päivää, speed3x-servereillä 100 päivää, kartalle ilmestyy 13 nataarien maailmanihmekylää satunnaisiin sijainteihin. Nämä mahdollistavat maailmanihmeen rakentamisen, ja pelin voittamisen.
Olen pelannut speed3x sekä classic versioita. Speed3x -servereillä peli käy nimensä mukaisesti kolminkertaisella nopeudella ja kaikki rakennukset ym. rakentuvat kolme kertaa nopeammin, ja resurssikentät tuottavat kolminkertaisesti resursseja. Ainoastaan joukot liikkuvat kaksinkertaisella nopeudella.
Tällä kertaa päätin että en uskalla ruveta peliä pelaamaan vaan kerron vanhasta kokemuksesta. Peli on äärimmäisen koukuttava ja se vaatii paljon aikaa ja peli- sekä joukkuekavereiden kanssa strategioiden luomista. Edellisellä kerralla kun peliä pelasin niin siinä meni noin kolme vuotta. Peli on äärimmäisen koukuttava ja mikäli pelissä meinaa menestyä niin se vaatii yhdelle pelitilille yleensä 3-5 pelaajaa koska peliä pelataan kuukausia ympäri vuorokauden. Pelissä perustetaan liittoja max. 60 pelitiliä jotka auttavat toisiaan hyökkäyksissä, ryöstelyssä ja puolustuksessa. Yksi classic pelikierros kestää kaikkiaan noin 14-15 kuukautta ja speed3x noin viisi kuukautta. Peli vaatii sitoutumista ja tiedän se kautta
monille pelaajille tulleen ystäviä ympäri maailmaa.

PS. Mikäli jollakin on tekemisen puutetta suosittelen kokeilemaan.

1 kommentti:

  1. Travian pelottaa, niin koukuttavaa... Korjaatko nuo asiasanat erillisiksi: eli nimi, opepelaa, oppimistehtävä 3

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.