maanantai 16. maaliskuuta 2015

Richard Scarryn Touhukas Lentokenttä


Päätimme pienryhmässä, että pelaisimme kaikki jotakin lautapeliä. Ensin mielessäni oli pelata Rappakaljaa, mutta kuinkas ollakaan aikuisia pelikavereita ei ilmoittautunut vapaaehehtoisiksi pelikavereiksi eikä tarkemmin ottaen edes pakotettuna. Onneksi omiin lapsiin voi aina luottaa, mikäli mielii pelikaveria. Yksi ehdoton suosikki lautapeleistä on Richard Scarryn Touhukas Lentokenttä. Vaikea sanoa, mikä pelissä on niin kiehtovaa, mutta voisin ainakin uskoa, että osan kiitoksesta saa kuvitus ja yksinkertaiset säännöt. Pelin idea on, että pitää saada lennätettyä mahdollisimman monta matkustajaa mahdollisimman nopeassa ajassa eri lomakohteisiin, joista mukaan saa eriarvoisia matkamuistoja (pisteitä). Noppaa on kaksi, joita heitetään lennonjohtotornia pitkin yhtä aikaa alas (mikä muuten on aika kätevää lasten kanssa, että niitä ei tarvitse joka kierroksella hakea erikseen milloin pöydän alta tms. paikasta). Toisessa nopassa on matkustajan kuva ja toisessa lentokoneen kuva. Vain toista noppaa saa käyttää eli joko päättää haluaako lastata matkustajan koneeseen vai lähteä viemään heitä lomakohteisiin. Peli kehittää siisalkeellista strategista ajattelua. Mietin voisiko tästä jalostaa peliä myös ammatillisesti. Pelimekaniikka pysyisi samana, mutta tarina ja symbolit vaihtuisivat. (HannaR)


Lisätietoja pelistä mm. Tactic:n sivuilta: http://www.tactic.net/product.php?Product_number=40461&category=1&lang=FIN&kuvanro=2&k1=1&k2=&k3=0



1 kommentti:

  1. Sinä pääsit heti lastesi kanssa asian ytimeen pelissä. Rentouttavalta kuullostava seurapeli, jossa tärkeitä asioita kuten ympäristö peliä pelatessa, otettu huomioon, kuten noppa. :-)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.