sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Kakuro

2. pelinä pelasin tietokoneella kakuroa. Peli kuuluu sarjaan sudokupelejä ja ehkä kaikki ei tiedä, millaisesta pelistä on kyse, selvitän vähän.
Perus sudokussa on joko 6x6 tai 9x9 ruudukko (myös 12x12 ruudukkoon olen törmännyt). 9x9 ruudukko on vileä jaettu yhdeksään 3x3 ruudukkoon. Jokaisessa pienessä ruudussa saa esiintyä numerot 1-9 vain kerran. Lisäksi koko ison ruudukon jokaisella vaaka- ja pystyrivillä saa numerot 1-9 esiintyä vain kerran. Pelit kategoroidaan eri vaikeusasteisiin yleensä asteikolla 1-5. 1 on helpoin ja 5 vaikein. Helpoimmissa tehtävissä on numeroita annettu  valmiiksi enemmän kuin vaikeammissa.
Kakuro eroaa sudokusta niin, että 9x9 ruudukkoa ei ole jaettu tasaisesti vaan sieltä löytyy rivejä ja sarakkeita (eri mittaisia), joiden päässä on summa, joka rivin tai sarakkee numeroiden täytyy muodostaa. Riveillä tai sarakkeilla ei saa esiintyä sama numero kuin kerran.
Tämä peli kehittää päässälaskutaitoa. Hyvin koukuttava peli ollut ainakin minulle. Kun joku ruudukko ei onnistu, sen aloittaa alusta ja unohtaa, että kello on jo ties mitä ja pitäisi mennä nukkumaan. Kakurokin on jaettu eri vaikeusasteisiin helposta - älypäähän. Itse olen vain kerran onnistunut suorittamaan älypää tason.
Peli mittaa myös aikaa, mutta itse en halua stressata sillä, miten nopeasti jotain teen. Tärkeintä on, että saan pelin läpi. En myöskään nauti siitä, että pelaisin voittaakseni jonkun, joten en ole kirjautunut pelaajaksi sivuille. Elämässä on tärkeintä kehittyä itse ja oppia nauttimaan omasta elämästään . Me olemme yksilöitä ja olemme saaneet jokainen elämäämme erilaiset lähtökohdat. En tunne mitään nautintoa siitä, että olen parempi jossain kuin joku toinen.
Tämä peli löytty netistä sivulta http://alypaa.com.

2 kommenttia:

  1. Hei, pitääpä joskus kokeilla, koska olen koukuttunut myös sudokuun. On totta, että ihmisiä motivoi eri asiat. Myös Sanajahti peliä pelatessa huomasin, ettei minua koukuta kilpailu toisia vastaan, vaan oman tehtävän suorittaminen. Mutta tämä pelihän sopinee jo sellaisenaan matikan tueksi?

    VastaaPoista
  2. Mulla on tuttu ope, joka aina antaa kokeissa lisätehtävänä / bonustehtävänä näitä simppeleitä matikkapelejä. Sitä kautta opiskelijat ovat itsenäisesti innostuneet pelaamaan niitä ja näinpä harjoittavat matikan taitoja ja loogista päättelykykään mm. kilpaa oppituntien välissä ja mobiililaitteillaan.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.