sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Konsolipeli, oppimistehävä 3, Taina Linna


Minegraft, Playstation 4, Edition. Konsolipeli konsultoitavana.

Tutustuin pitkän ajan jälkeen Playstationin maailmaan. Olen pelannut playstationia viimeksi, kun lapseni sitä pelasivat useampi vuosi sitten. Peli oli tuolloin Naruto- aiheinen konsolipeli, Naruto Rise of a Ninja. Tämän myötä tyttäreni innostui animaation maailmasta ja opiskelee siitä parhaillaan ammattia itselleen. Tämä Minegraft peli kuuluu siis konsolipeleihin ja pelin tarkoitus on selviytyä. Pelasin tätä tyttäreni Niinan kanssa. Pelin alussa pitää kerätä rakennustarvikkeita, joilla on tarkoitus rakentaa taloja tai kyliä suojaksi Örkeiltä eli hirviöiltä, jotka saapuvat pimeän tultua, jolloin ne myös hyökkäävät, jännittävää. Jos et pääse Örkkejä karkuun tulet tapetuksi. Tällöin peli tallentuu ja voit jatkaa sitä myöhemmin. Taloa rakennetaan alusta asti louhimalla kiviä, kaivamalla maata ja kaatamalla puita vaihe vaiheelta. Lisäksi sinulla on ruokapalkki johon keräät ruokaa esimerkiksi tappamalla lehmiä. Ruokapalkkia seurataan myös samalla kun rakennat, se kuluu kun peli etenee, sieltä saat myös elinvoimaa, mutta se ei myöskään anna ruokaa jos ”mahasi on täynnä”. Hmm...ajattelen olisiko tästä pohjaa kehitettäväksi hyvinvoinnin seurantaan esimerkiksi syömisen hallinnassa.  Peliä voi pelata yksin tai kaksin. On todella hauskaa, jos on kaksi pelaajaa, jolloin on helpompi tallentaa keräämäsi tarvikkeet ja tappaa hyökkäileviä Örkkejä. Yksin pelatessa jos tulet tapetuksi, tarvikkeesi voi kadota ja silloin aloitat kaiken alusta. Tämä lisää haastetta ainakin henkisesti ja ajallisesti, ei ole kiireisen ihmisen peli ei. Kokemuksena peli oli hauska, äänet olivat rauhaisat eivätkä häirinneet kun pelasit peliä, kauniit värit ja peliin kuului myös opetuspeli ennen varsinaista peliä. Jännitystä oli saatu peliin hirviöillä ja pimeän tultua pelastutko Örkeiltä, itse asiassa jännittävä ja hauska peli, jos et tule yllätetyksi ja aloita kaikkea alusta. Hyviä ideoita myös kehiteltäväksi J


 
 
 
 
Playstation 4, konsolipeli, Minegraft

2 kommenttia:

  1. Hei, kirjoitit,että pelasit tätä tyttäresi kanssa. Mietin pelimekaniikkaa painonhallinnan kannalta. Mitä sinä ajattelit, mikä motivoi eli toimisi sopivana palkkiona?

    VastaaPoista
  2. Kyseessä on ilmisesti Minecraft. (c ei g)

    Kannattaa perehtyä Minecraftin maailmaan laajemmin, kyseessä on enemmän kuin konsolipeli. Minecraftin sisältää lukemattomia melko avoimia virtuaalimaailmoja, joissa voi pelata määriteltyjä pelejä, keksittyjä pelejä, rakennella, opiskella yms. Katohan vaikka hakusanalla MinecraftEdu.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.