sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Squash eli kössi

Toisena pelinä ajattelin hyödyntää toisen viikkoharrastuksen, eli sunnuntaisin käyn pelaamassa kaverin kanssa kössiä. Virallisemmin pelistä löytyy tietoa esim. http://fi.wikipedia.org/wiki/Squash .
Nopeatempoinen pallopeli, sisällä pelattava ja itse olen pelannut vain kaksinpelinä. No opetuksellisesti tämä tietysti kehittää motoriikkaa, silmän ja raajojen yhteistyötä mutta on siinä toki älyllinenkin puoli. Voittaakseen tasaväkisen vastuksen, tulee sinun itsekin kehittää jonkinlaista taktiikkaa vaikka pelitilanteet vaihtelevatkin nopeasti ja voisi kuvitella että kyse on vain enimmäkseen tuurista. Mielenkiintoista itse on ollut huomata, että aluksi kun läpsitään palloa ja lämmitellään eli pelataan ilman panosta, pysyy sykkeet aika alhaalla (yleensä molemmilla on sykemittari nykyään käytössä). Sitten kun sovitaan että otetaan muutama erä pisteistä, niin syketaso nousee n. 15-20 pykälää. Vaikka kyse ei ole sen suuremmasta palkinnosta kuin pisteistä ja erän voitosta, saa se peliin heti tavoitteellisuutta ja varsinkin häviäminen nälsynä, siis saamatta pistettäkään vastustajalta on se asia, joka pistää viimeisetkin hikipisarat liikkeelle...

3 kommenttia:

  1. Tuo sykkeen nouseminen on mielenkiintoista. Tuli mieleen kaukaisuudesta sellainen mielikuva, että kun käytimme kilpahevosilla sykemittaria, huomasimme, että niiden syke nousee kun loppusuora ja maali lähestyy vaikkei nopeutta nostettukaan. Voisimmekohan kuntoilla pelkän mielen avulla? ;)

    VastaaPoista
  2. Kössin pelaaminen on ollut minulle aina painajaista, sillä hahmotushäiriöni takia en osu niin pieneen palloon. Joskus jouduin eräällä kurssilla pelaamaan ko peliä ja sain siitä hyvästä itelleni tenniskyynärpään, koska huidoin niin kovasti tyhjää! Ainoa laji jota olen jotenkin kyennyt pelaamaan on lentopallo - tarpeeksi iso pallo, että osun edes joskus :).
    Mitä tarkoitat pelkän mielen avulla kuntoilulla? Sitäkö ettei fyysisesti tehdä mitään vai sitä, että unohdetaan turha kilpailu ja vain nautitaan kuntoilun suomasta ilosta?

    VastaaPoista
  3. Olen kössiä pelannut silloin tällöin lapsesta asti. Siinä se rajoittuneen tilan luoma jännite, nopeus ja hämääminen ovat ihan parhaita elementtejä!

    Mulla tulee mieleen tuosta mielen avulla kuntoilusta myös tällainen suorituksen visualisointi. Pelaan esimerkiksi kokonaisia frisbeegolfratoja läpi kuvittelemalla suoritukseni ja huomioitavat asiat. Yksi kuviteltu kierros saattaa viedä jopa 10 minuuttia. Joskus tulee mentaalisesti harjoiteltua myös ratojen vaikeita paikkoja.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.